Ligplaats aan de Durgerdammerdijk

Is de ligplaats uw droomplek of wilt u meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Op één van de mooiste en rustigste plekken van Amsterdam bieden wij een ligplaats aan voor een woonschip van maximaal 35 x 6 meter.

 

K

Bereikbaarheid

Om bij uw toekomstig woonschip te komen is een degelijke loopbrug aangelegd. Vanaf de weg is ruimte voor voldoende auto’s in meerdere parkeerhavens, welke bereikbaar zijn via een tegelpad.

Vanaf het IJmeer/Markermeer is de ligplaats zonder bruggen en sluizen te bereiken. De ligplaats bevindt zich aan doorgaand vaarwater naar Amsterdam.

K

Omgeving

De ligplaats ligt aan de Durgerdammerdijk vlak bij het pittoreske Durgerdam.

Tegenover de ligplaats ligt het nieuwe IJburg en Zeeburgereiland. Aan de achterkant fietst u zo de weilanden in naar Durgerdam en het mooie Waterland. In de directe omgeving liggen diverse permanent bewoonde schepen, die u warm zullen verwelkomen als nieuwe bewoner.

 

K

Voorzieningen

De ligplaats is voorzien van elektra (220v + 380v) en riolering. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor het aansluiten van water en glasvezel. Gezien de huidige welstandseisen van de gemeente Amsterdam dient er een woonschip ligplaats te nemen. De jaarlijkse huur van de gemeente Amsterdam bedraagt € 9,- per m2 per jaar.

K

Mogelijkheden

Het is mogelijk om bij de ligplaats een steiger/dekschuit als onderdeel van de opgang te creëren van max. 80m2. Overname van de op de foto’s getoonde dekschuit en monumentale Friese zeetjalk Vrouwe Johanna zijn bespreekbaar. De tjalk is goed onderhouden, heeft een afmeting van ongeveer 25 x 5 meter, beschikt over CBB en is geregistreerd als zeilend pleziervaartuig.

De prijs voor de ligplaats is bepaald op bieden vanaf € 425.000,-.