Ligplaats Lekkerkerk

zonder schip

Is de ligplaats Lekkerkerk uw droomplek of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Op de mooiste plek in de Lek bieden we bij Lekkerkerk een ligplaats aan zonder schip.

Via een vaste loopbrug kun je de ligplaats bereiken, waar je prachtig uitzicht hebt over de rivier de Lek.

De aanlegsteiger hoorde vroeger bij de graanmaalderij op de dijk voor het lossen van graan. De stevige afmeerpalen zijn bestemd voor het afmeren van maximaal 2 schepen met de afmetingen van een spits (circa 40×5,06 meter). 

K

Locatie locatie locatie

De ligplaats diende vroeger voor het lossen van graan van de graanmaalderij op de dijk. De ligplaats is te bereiken vanaf de Voorstraat te Lekkerkerk, waarbij het centrum van Lekkerkerk op wandelafstand is.

Doordat de ligplaats buiten de dijk ligt, heb je een enorm vrij gevoel. Je ervaart de rivier de Lek als geen ander. De stevige afmeerpalen zorgen ervoor dat de getijden en golven goed worden opgevangen. Je schip ligt er dus zorgeloos bij.

Het schip kan zonder het strijken van de mast Zeeland/de Noordzee bereiken. Met het schip vaar je zo naar Dordrecht of Rotterdam.

 

 

K

Mogelijkheden ligplaats

De aanlegplaats is in het verleden gebruikt door 2 bedrijfsvaartuigen met de afmetingen van 40×5,06 meter.

Er dient voor het afmeren van het schip een vergunning te worden aangevraagd bij Rijkswaterstaat, waarbij het schip watergebonden activiteiten uitoefent. Volgens het ligplaatsenbeleid zijn bedrijven die (noodzakelijk) watergebonden zijn bedrijven zoals: bunkerstations, waterbussen en veer- en passagiersboten, jachthavens, scheepswerven, scheepsreparatiebedrijven en overslagbedrijven. De aanvraag voor het afmeren wordt uiteindelijk getoetst door Rijkswaterstaat.

 

Voorzieningen

Bij de ligplaats zijn op dit moment geen nutsvoorzieningen aanwezig. Ook is er nog geen postadres bij deze ligplaats. Het huidige afgemeerde schip is zelfvoorzienend. Wel is er een stevige loopbrug en zijn er meerdere afmeerpalen aanwezig.

 

Vraagprijs € 75.000,- k.k.

 

 

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.