Watervilla Raeushul

met ligplaats aan de

Haven te Twijzel

Is de Watervilla Raeushul uw droomplek of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u altijd al willen wonen op een nagelnieuwe watervilla met eigen grond (347 m2) in Friesland?

Zoek dan niet verder. 

Deze ruime watervilla van 2 verdiepingen ligt in Twijzel, 20 autominuten boven Drachten. De watervilla heeft een open vaarverbinding naar het Prinses Margrietkanaal. De ruime tuin van 172 m2 is met zorg aangelegd en op circa 50 meter afstand ligt het tweede perceel van 175 m2. Hier staat een ruime geïsoleerde schuur en bevindt zich de moestuin.

Oftewel, de nieuwe eigenaren kunnen er zo in en genieten van het waterleven.

 

K

Omgeving

Twijzel is een rustig dorpje van ongeveer 1.100 inwoners in een groene omgeving tussen Burgum en Buitenpost. Daarnaast bevindt het zich in de driehoek van de grote steden Leeuwarden, Groningen en Drachten. In de haven van Twijzel in de Twizelervaert zijn 3 woonarken gelegen, waarbij wij de middelste aan u mogen aanbieden.

Op eigen grond is een parkeerplaats, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid in de straat naast de trailerhelling voor kleine boten. De Twizelervaert mondt uit in het Prinses Margrietkanaal, waarmee een groot vaargebied binnen handbereik is. Met ingang van 1 januari 2023 is de nieuwe brug afgerond en kan een sloep van maximaal FZP +1,70 eronderdoor.

 

 

K

Indeling

Via een lichte en hoge entree komt u de watervilla binnen. Aan de linkerzijde treft u de ruime woonkamer met open keuken aan. De keuken is voorzien van alle luxe, zoals een Neff oven met wegklapbare deur en een Quooker. Vanuit de woonkamer heeft u vrij zicht over de Twizelervaert en weilanden. Naast de keuken is de bijkeuken gevestigd. Toilet en badkamer vindt u daarnaast. In de badkamer is een luxe douche/badcabine aanwezig voor pure ontspanning. In de aangrenzende (kantoor-)ruimte is tevens de trap naar de benedenverdieping gevestigd. Aan de andere kant van de ark is een ruime slaapkamer van bijna 16 m2 over de volle breedte.

De benedenverdieping is opgedeeld in diverse ruimtes zoals 2 ruime kamers en een wijnkamer. Door de stahoogte is deze ruimte naar eigen inzicht verder in te delen en af te maken. Onder de gang is tevens het technische gedeelte gevestigd met boiler, rioolpomp en ontkalkingsmachine bij elkaar.

 

K

Techniek

De watervilla Raeushul is in 2020 gebouwd in eigen beheer door de huidige eigenaar. Het betonnen casco is afkomstig van Betonbakken.nl en de opbouw is door een bekende aannemer terplekke opgebouwd. Daardoor is deze watervilla van 2 verdiepingen uniek op deze plek in het Friese landschap. Door het hoge schuine dak en de vele aluminium ramen is het erg licht binnen, met prachtig uitzicht over de weilanden. Oriëntatie van het geheel is in lengterichting Noordwest-Zuidoost, met de terrasdeuren in de woonkamer aan de kant van het ochtendlicht.

De verwarming wordt op de gehele bovenverdieping van de watervilla verzorgd door een Heatflow vloerverwarming. Daarnaast is voor de gezellige warmte een houtkachel aanwezig. Door de zonnepanelen is het stroomverbruik een stuk minder. De SVA rioolpomp zorgt voor de afvoer naar het diepriool.

K

Schuur

Op geringe loopafstand van de woonark is op eigen grond van 175 m2 een ruime schuur van 5 x 10 meter met een moestuin opgezet. De schuur is volledig geïsoleerd, voorzien van een toilet en keukenblok en een ruime vliering. Het dak is voorzien van 9 zonnepanelen, onder de ideale hoek. De schuur met dubbele openslaande voordeur en enkelvoudige achterdeur is niet met de auto toegankelijk, maar kan dienen als opslagruimte of werkplaats.

Enkele kenmerken:

 • Degelijk geïsoleerde watervilla uit 2020 met circa 155 m2 vloeroppervlakte
 • 172 m2 grond in eigendom bij de watervilla met steiger over gehele lengte
 • In 2018 nieuw aangebrachte paalschot beschoeiing over de gehele perceel lengte
 • Volledig afgeschutte tuin, opslaghokje voor stookhout nabij de toegangsdeur, sproei-installatie met hydrofoorpomp vanuit de vaart en ruime parkeerplaats
 • Afmetingen betoncasco: 19,4 x 4,4 meter gebouwd door Betonnenbak.nl
 • Vloerdikte gewapend beton van circa 25 cm
 • Stahoogte boven circa 2,7 meter en beneden circa 1,90 meter
 • Douglas verticale buitenbekleding
 • Aluminium kozijnen met eersteklas sluitwerk voor schuif/kiep en tevens voorzien van horren
 • Moderne keuken voorzien van alle luxe zoals een Quooker, Neff oven, Indesit vaatwasser en kookplaat
 • Boiler van 130 liter voor warm water
 • Ontkalkingsmachine Watts One Flow
 • Vloerverwarming door Heatflow
 • SVA rioolpomp naar diepriool
 • 175 m2 grond in eigendom met een schuur en moestuin
 • Ruime geïsoleerde schuur van 5 x 10 meter
 • 9 zonnepanelen (Azimuth, 450 Wp) op de schuur
 • Water en elektra(-meters) komen binnen bij de schuur
 • Geen liggeld ivm eigen grond

 

Vraagprijs € 535.000,- k.k.

Overdrachtsbelasting alleen van toepassing over de eigen grond. Over de woonark hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.

De Gemeente heeft een Woonschepenverordening.  https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR285181/1