Woonark De Westhoek met ligplaats aan de

Cruquiusdijk te Vijfhuizen

Wilt u altijd al op het water wonen in een ruime, gerenoveerde dubbellaags woonark die voldoet aan de huidige isolatie-eisen? Dan is dit uw kans.

OPEN HUIS op 3 juni 2023 tussen 11.00 en 15.00 bent u van harte welkom in deze waterwoning.

De woonark is gelegen aan de doorgaande vaarweg en heeft uitzicht aan beide zijden in het groen en ook nog eens onder de rook van Haarlem. Dit vindt u niet vaak.

Met een afmeting van 17 x 6,2 meter biedt de woonark ruim 150 m2 woonoppervlakte en ook nog eens 20 m2 inpandige berging. Het geheel is onlangs flink aangepakt om te voldoen aan de huidige eisen. Bent u op zoek naar een instapklare waterwoning? Kom dan zeker eens kijken naar deze unieke waterwoning in Vijfhuizen.

K

Omgeving

In de Ringvaart bij Vijfhuizen ligt deze zeer ruime woonark met vanuit de woonkamer vrij uitzicht aan beide zijden. Het kunstfort Vijfhuizen met een gezellig restaurant ligt aan de ene zijde en aan de andere zijde de Meerwijkplas. Vijfhuizen heeft alle voorzieningen die u van een dorp mag verwachten, zoals een supermarkt en bakker.

De woonark heeft tevens een vrijdragend terras aan de waterzijde met vrij uitzicht over de hele ringvaart. Via deze ringvaart zijn Haarlem, Amsterdam en de Kagerplassen perfect met de sloep te bereiken. Voor de golfliefhebber is de Haarlemmermeersche Golfbaan bereikbaar per golfkar.

Parkeren kan ruimschoots aan de andere kant van de weg.

 

K

Indeling

De woonark de Westhoek biedt met zijn flinke afmetingen van 17 x 6,2 meter flink wat ruimte, verdeeld over 2 verdiepingen. Via de pas aangelegde tuin treedt u binnen in de ruime hal met vide. Hier is tevens het toilet gevestigd. Boven vindt u een zeer ruime woonkamer met veel ramen met aansluitend een open keuken met toegang tot het terras boven het water. Heerlijk voor de ochtendkoffie of diner in de avond. Via de overloop bereikt u de pas gerenoveerde badkamer en de ruime slaapkamer/studeerkamer.

Beneden treft u 2 slaapkamers, een slaapkamer met eventueel een wasmachineaansluiting en een grote slaapkamer over de volle breedte. Hierin is tevens de deur naar de ruime garage/werkplaats van 3,5 x 6 meter waar u met gemak de golfkar in kunt parkeren of de motor kunt stallen.

 

K

Techniek

De woonark is oorspronkelijk naar eigen ontwerp gebouwd in 1973. Het afgelopen jaar is de woonark flink gerenoveerd naar de huidige eisen.

Hierbij is het volgende aangepakt: nieuwe meterkast, nieuwe isolatie door PIR platen, moderne badkamer met douche, toilet en dubbel badkamermeubel, moderne open keuken voorzien van vaatwasser, koelkast, inductiekookplaat en afzuigkap, radiatoren en elektra vernieuwd, schilderwerk en laminaat door de gehele woonark, afmeerpalen met beugels, voortuin en nog veel meer.

De verwarming wordt verzorgd door een diesel CV ketel in de garage. Er zijn voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een boiler onder de entree. De woonark heeft op dit moment aansluitingen voor water, stroom en telefoon.

De woonark De Westhoek met ligplaats te Vijfhuizen staat te koop voor € 615.000,- K.K.

K

Vergunning

De woonark is opgenomen in het bestemmingsplan van de gemeente Haarlemmermeer en de vergunning is overdraagbaar. De huidige jaarlijkse liggelden zijn ongeveer € 600,- per jaar. De woonark is op dit moment niet ingeschreven in het kadaster.

K

Enkele kenmerken van de woonark

 • Bouwjaar 1973
 • Grondige renovatie in 2022
 • Afmetingen casco circa 17 x 6,2 meter
 • Woonoppervlakte van ongeveer 150 m2
 • 5 slaap/ werkkamers
 • Inpandige berging/garage van ongeveer 20 m2
 • Open keuken voorzien van vaatwasser, combi-oven, inductiekookplaat en koelkast
 • Nieuwe badkamer met douche, toilet en dubbel badkamermeubel
 • Nieuw toilet
 • Dak is onlangs nog vervangen
 • Diesel CV met een dieseltank van 1500 liter
 • Nieuw aangelegde tuin
 • Afmeerpalen met beugels

 

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.