Woonklipper Energie V met ligplaats in Rotterdam

Vrij wonen midden in het bruisende hart van de stad. In het centrum van Rotterdam bieden wij deze luxe, verbouwde klipper aan met overdraagbare ligplaats in de Erfgoedhavens.
De omgeving van de oude havens wordt gekenmerkt door diverse gezellige restaurants en winkels en heeft als wereldberoemde eyecatcher de Kubuswoningen. De klipper Energie V is door de huidige eigenaren grondig onder handen genomen en biedt garantie voor zeer comfortabel waterwonen.
Buiten is het schip authentiek en historisch, binnen is het licht, ruim en modern. Bent u nieuwsgierig geworden naar de Energie V? Wees dan van harte welkom aan boord in het nautische hart van Rotterdam.
 

K

Omgeving

De Erfgoedhavens van Rotterdam zijn een iconisch stuk van de stad. Vanaf het schip heb je binnen en buiten uitzicht op de beroemde Rotterdamse landmarks: de Laurenskerk, de Willemsbrug, het Witte Huis en de Kubuswoningen.

Alle voorzieningen die het leven in het centrum aantrekkelijk maken heb je binnen handbereik.
Er is een goede verkeersontsluiting via de Maasboulevard naar de A16. Op de kade van de Wijnhaven is parkeer- en oplaadgelegenheid voor auto’s. Voor de nieuwe eigenaar van dit schip is er zonder wachttijd een parkeervergunning beschikbaar. Op 400 meter is het metro- en treinstation Blaak met een breed netwerk binnen Rotterdam en Nederland.

K

Ligplaatsmogelijkheden

Het schip Energie V heeft een vaste ligplaats in de oude havens van Rotterdam welke worden beheerd door Stichting Erfgoedhavens Rotterdam. In deze erfgoedhavens van Rotterdam liggen ruim 100 historische schepen met diverse uitstralingen. Onder de bewoners van de schepen is een gemoedelijke sfeer en voor onderhoud is de scheepswerf Koningspoort binnen handbereik. In overleg met de beheerder is ook een andere ligplaats binnen de Erfgoedhavens mogelijk, zoals bijvoorbeeld in het Haringvliet of de Wijnhaven.

Het liggeld is circa €1.900 per jaar, inclusief servicekosten en milieu- en afvalstoffenheffing.

K

Indeling

Via een comfortabele eikenhouten trap daal je af naar het voormalige laadruim die is getransformeerd naar een ruime woonkamer met open keuken. Door de vele dakramen komt er veel licht binnen wat het zeer aangenaam maakt. De pelletkachel in combinatie met de vloerverwarming zorgt in de winterdagen voor heerlijke warmte. De open keuken is voorzien van heden ten daagse voorzieningen en biedt tijdens het koken veel binding met de woonkamer. Naast de keuken vinden we het toilet en onder het mastdek de technische ruimte en bijkeuken. Verder naar voren in het schip vind je de ruime slaapkamer met inbouwkledingkasten en en-suitebadkamer. De badkamer heeft een ruime inloopdouche en een dubbele wasbak. Door de ruime opzet en luxueuze materialen – hardhout en natuursteen – krijg je hier een ontspannen wellnessgevoel. Deze slaapkamer is ook vanaf het voordek te bereiken. Ideaal om na een plons zo onder de douche te kunnen stappen. In het vooronder is nog een ruime berging die je bereikt vanaf het voordek.

Vanaf de woonkamer naar achter bereik je via de ruim opgezette machinekamer de oude schipperswoning, nu in gebruik als 2e slaapkamer en kantoor aan huis. Onder de vloer van deze kamer is veel opbergruimte. Ook deze kamer heeft een eigen ingang en geeft direct toegang tot het ruime achterdek. Op het voor, mast- en achterdek is volop ruimte voor een lekker terras en het nieuwe dekzeil nodigt in de zomer uit om heerlijk op het zonneterras te vertoeven. Door de goede isolatie van het schip kun je je altijd terugtrekken uit de stadsdrukte en relaxed een boekje lezen in alle rust.

K

Techniek

De Energie V is door de huidige eigenaren 5 jaar geleden volledig gerenoveerd naar de huidige standaard op het gebied van isolatie, techniek en installaties.

De dakramen zijn voorzien van dubbelglas met gelaagd en gehard glas voor extra veiligheid. De overige ramen zijn voorzien van HR++ beglazing. De vloeren zijn geïsoleerd en voorzien van elektrische vloerverwarming, afgewerkt met een laminaatvloer. Als extra verwarming is er een pelletkachel voor heerlijke warmte in de wintermaanden. Mechanische ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat. De technische installaties (elektriciteit & water) zijn helemaal voorbereid voor het off-grid leven. Het plaatsen van zonnepanelen zou het nog verder afmaken.

De romp is in heel goede staat voor een schip van deze leeftijd. Het onderwaterschip heeft in 2023 groot onderhoud op de werf gekregen en is voorzien van beschermende verf en antifouling. Het CVO/CBB certificaat is in 2024 vernieuwd en is geldig tot 2031. Daarnaast is in 2018 van binnen het vlak volledig geconserveerd. Ook boven water is de staat van onderhoud van het schip goed.

K

Aanvullende informatie

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Voor de financiering van het woonschip zijn diverse mogelijkheden, informeer hiernaar bij de makelaar.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.

K

Enkele belangrijke kenmerken

  • Gebouwd in 1907 te Beneden Leeuwen
  • Woonoppervlakte van 109 m2
  • Afmetingen 24,55 x 5,10 meter
  • Diepgang ongeveer 1 meter
  • Laatste vlakkeuring 23 april 2024
  • CBB/CVO geldig tot 2031
  • Ruime L-keuken voorzien van vaatwasser, oven, inductiekookplaat, afzuigkap en koelkast en vriezer
  • Badkamer voorzien van ruime inloopdouche, volledig in de epoxy, en een dubbele wasbak
  • Verwarming middels elektrische vloerverwarming en pelletkachel
  • Goede isolatie, zowel vloer, wanden als dak
  • Mechanische ventilatie
  • Mobiele airco in de oude schipperswoning
  • Watertank van circa 4.000 liter met hydrofoor
  • Warm water middels elektrische boiler
  • Vuilwaterpomp met 60 liter vuilwatertank van Homa inclusief aansluiting voor het riool
  • Elektrische installatie is voorbereid voor off-grid: 11 kwh accupakket, 50A acculader en 4000W omvormer (220V)
  • Deutz hoofdmotor van circa 120 pk en dieseltank van 250 liter
  • Generator Lister Petter aanwezig met 380 volt voor elektrische lier van de mast

Het woonschip Energie V met overdraagbare ligplaats in Rotterdam staat te koop voor €475.000,- k.k.