Wessel van Ackooy

De varende woonbootmakelaar

Vanuit onze passie voor het waterwonen staan we u bij in elke fase van het wonen op het water. Van begeleiding bij aankoop, (ver)bouwen, taxatie, gebruik van uw (varende) waterwoning, tot verkoop.

Onze drijvende missie

Vanuit ons varende woonschip zien we de wereld vanuit een ander perspectief en dit willen we zoveel mogelijk mensen laten ervaren. 

Onze drijvende woonwens is al vroeg begonnen bij mij, Wessel. Van kinds af aan ging ik naar de woonark van opa en oma aan de Nieuwkoopse Plassen. Later bij de waterscouting is de varende droomwens ontstaan, toen de begeleiding een schip ging verbouwen tot woonschip. Dat is toch ultieme vrijheid. Gelukkig heb ik een vrouw gevonden die ook met mij op het water wil wonen: Yvonne.  

Samen hebben we 1,5 jaar op een woonark gewoond in Den Bosch, maar de wens om te kunnen varen met ons huis bleef.

In de zomer van 2013 kwam de wens uit en mochten we de luxe motor Buiten Verwachting kopen. Samen hebben we het schip verbouwd tot onze varende woning. Eerst hebben we de roef en stuurhut verbouwd en later het laadruim tot een ruime, moderne woning. Nu wonen we met veel plezier in het ruim en verhuren we de roef via onze website, Airbnb en Origineel Overnachten.

Meer over ons schip en de gemaakte reizen kunt u lezen op www.msbuitenverwachting.nl

 

Samen op zoek naar uw drijvende woning

Ons woonschip als drijvend baken tijdens een georganiseerde zeilwedstrijd. Hier komt onze passie van zeilen met waterwonen samen.

De drijvende makelaar die met u meedenkt

Vanuit de opleiding bouwkunde, makelaardij en Europese planologie ben ik altijd met het water bezig geweest. De afstudeerscriptie ging over een drijvend IJburg in vergelijking met het creëren van nieuw land. In de afgelopen 8 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met het wonen op het water en wat er allemaal bij komt kijken.

Vanuit de basis van reguliere makelaardij en het persoonlijk wonen op het water kan ik u vanuit verschillende perspectieven ondersteunen bij het waterwonen.