Beter leren varen met uw schip?

Wilt u ook leren varen met uw schip dan bent u bij ons aan het juiste adres. Na jaren ervaring als zeilinstructeur/ schipper op diverse zeilboten (tot 16 meter) geef ik ook les in het varen met schepen tot 40 meter.

Heeft u een schip gekocht of wilt u meer zelfvertrouwen tijdens het manoeuvreren? Hierbij kan ik u ondersteunen.

Van kinds af aan ging ik al mee met mijn ouders op zeilvakantie in Zeeland en het duurde niet lang voordat ik mijn eigen zeilbootje (Piraat) had. Via de zeilscholen, scouting en studentenzeilvereniging Boreas werd ik hier steeds beter in. Ik richtte mijn eigen zeilteam de Zuidstrijders op en schipperde wedstrijden in binnen- en buitenland. In 2009 was ik klaar met mijn masterscriptie over een drijvend IJburg en ben ik begonnen als zeilinstructeur op kajuitboten van Lelystad. Dit vond ik erg leuk, omdat ik mensen met een zeilwens mee kon nemen in het varen van een kajuitboot. Hierbij stond het manoeuvreren in de haven hoog in het vaandel. De voldoening haalde ik als de cursisten met een voldaan gevoel het schip weer verlieten en het vertrouwen hadden om nu zelf een kajuitboot te schipperen.

 

In 2011 en begin 2012 heb ik CWO groot motorschip behaald via Vamex. Dit was één van de eerste theorie- en praktijkexamens die ze afnamen. Dit was voor beiden een leerschool en erg leuk om te doen. 

In de zomer van 2013 kwam de wens uit om de luxe motor Buiten Verwachting te kopen. Met het schip hebben we sindsdien diverse reizen door Nederland gemaakt. Het bevaren van de waterwegen is een kunst op zich, maar hoe kleiner de waterwegen werden hoe leuker ik het vond.  

Meer over ons schip en de gemaakte reizen kunt u lezen op www.msbuitenverwachting.nl

Wilt u ook leren varen of heeft u een schipper nodig voor het varen van uw woonschip, dan kan ik u hierbij ondersteunen.

 

Vaarlessen

Wilt u beter leren varen met uw schip? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vinden het erg leuk om uw wens om zelf met het schip te kunnen varen uit te laten komen. Wij varen al jaren met veel plezier met ons schip en daarnaast op elk type boot door het jaar heen: van een polyvalk en kajuitboot in Griekenland tot ons schip door de Benelux. 

schipper

Zoekt u tijdelijk iemand met de juiste papieren om uw schip te verhalen, dan kunnen wij hierover met u meedenken. Zelf mogen we tot 40 meter (niet beroepsmatig) varen binnen de Benelux, maar we hebben ook contacten met diverse andere schippers.

 

Transport

Heeft u een boot gekocht en moet deze naar een nieuwe ligplaats, maar heeft u geen tijd of middelen om deze te verplaatsen? Wij kunnen uw boot over het water of over het land transporteren. Naast de vaarbewijzen hebben we ook het rijbewijs om met een zware aanhanger te rijden. Tot 2.000 kilo kunnen we uw boot met aanhanger over het land transporten.