Katwijker Jacoba met vaste ligplaats in centrum Amsterdam

Op een prachtige, historische locatie aan de Oudeschans in hartje Amsterdam ligt het karakteristieke woonschip M.S. Jacoba (1913), een smaakvol gerenoveerde Katwijker van bijna 25 meter lang en 4,83 meter breed. Het schip biedt een ongekend uitzicht op de iconische Montelbaanstoren en profiteert van de middag- en avondzon, waardoor je altijd van een zonnig terras kunt genieten. De combinatie van de rustige omgeving en de nabijheid van het bruisende stadsleven maakt dit een unieke plek om te wonen. Dankzij de ligging aan de kade op loopafstand van diverse culturele hotspots, zoals Rembrandt’s favoriete plekken, leef je hier op een van de meest begeerde locaties in de stad.

 

K

Omgeving

Direct aan de kade van de Oudeschans, met een prachtig uitzicht over het water en de historische Montelbaanstoren, geniet je hier van optimaal waterwonen. Deze idyllische locatie ligt op loopafstand van het bruisende centrum, met de Nieuwmarkt, Waterlooplein en de charmante straten vol leuke winkels, boetiekjes en onder andere de horecagelegenheden Café De Sluyswacht en restaurant gebr. Hartering.

Met openbaar vervoer om de hoek (bijvoorbeeld metrohalte Nieuwmarkt) en uitvalswegen zoals de Weesperstraat dichtbij, biedt deze woonboot een unieke mix van rust en stedelijk gemak.

K

Indeling

De entree is via het ruime dek met directe toegang tot de lichte en gezellige living. De open keuken heeft een vrolijke uitstraling met natuurstenen blad en vrolijk mozaïek en is volledig uitgerust met moderne apparatuur, waaronder een vaatwasser en 5-pits gaskookplaat.
In het midden van het schip bevindt zich de badkamer met ligbad, wastafel, douche, toilet en wastafelmeubel, afgewerkt met stijlvolle tegels en met schelpjes ingelegd. In de badkamer is een glazen raam geplaatst waardoor je vanuit bad het uitzicht op de montelbaanstoren hebt. De voorzijde van de boot heeft een eigen opgang en ruime slaapkamer met grote raampartij, patrijspoorten en veel kastruimte. De tweede slaapkamer bevindt zich onder het achterdek en heeft een tweepersoonsbed, met veel bergruimte.

Onder het voordek is een ruime berging bereikbaar met een eigen ingang.

Het achterdek en de voorpunt bieden meerdere terrassen, perfect om te genieten van het uitzicht of een drankje in de zon.

K

Techniek

Het schip is in 2023 nog volledig geïnspecteerd. De M.S. Jacoba heeft een solide scheepshuid voorzien van meerdere lagen verf en antifouling. De keuring is de komende 6 jaar geldig, wat betekent dat er voorlopig geen onderhoud nodig is.

Bovendien is er een vergunning afgegeven door de gemeente voor het uitbreiden van het achterdek met een verhoogde roef en stuurhut, wat nog meer leefruimte biedt.

K

Aanvullende informatie

Financiering en overdracht
Hypothecaire financiering is mogelijk via Orange Credit en Rabobank, wat deze woning ook aantrekkelijk maakt als investering. Bovendien is een snelle overdracht mogelijk, zodat je direct kunt genieten van het wonen op deze unieke locatie.

Waardevaste investering
Dankzij de schaarste aan ligplaatsen en de exclusieve locatie, blijft de waarde van dit woonschip de komende jaren naar verwachting stijgen. Een solide investering voor de toekomst, met alle voordelen van wonen op het water.

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.

K

Enkele belangrijke kenmerken

• Bouwjaar 1913 te Leiderdorp
• Scheepslengte 24,90 x 4,83 meter
• Circa 75 m2 woonoppervlakte
• Over de gehele lengte van de boot veel ramen, waardoor veel lichttoetreding
• Volledig uitgerust met moderne voorzieningen zoals gas-CV, elektra, rioolpomp met gemeente rioolaansluiting en internet
• Uitbreidingsmogelijkheden met omgevingsvergunning voor verhoogde roef en stuurhut
• Vlakdiktemeting uit 2023 en vrij van keuring tot 2029
• Energielabel D
• Parkeervergunning aan te vragen met mogelijkheid gebruik te maken van parkeergarages in de buurt
• Ligplaatsvergunning en mogelijkheid om een sloep bij de boot te leggen

De katwijker Jacoba met vaste ligplaats in hartje Amsterdam staat te koop voor € 775.000,- k.k.