Woonschip Deo Juvante met vaste ligplaats in Maasbracht

In de oude sluisingang van Maasbracht ligt het woonschip Deo Juvante met een vaste ligplaats.

Vanuit de ligplaats heb je een vrij uitzicht op het gemaal en het einde van de havenkom. Het woonschip biedt veel ruimte maar heeft tevens veel liefde nodig. De nieuwe eigenaar kan eventueel het woonschip ook vervangen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker eens kijken in Maasbracht.

 

K

Omgeving

Naast het sluizencomplex van Maasbracht ligt in de oude sluis dit woonschip. Door de hoeveelheid water in de buurt is de omgeving perfect met de bijboot te verkennen. De directe omgeving is met veel groen aangelegd.

Maasbracht is een groot dorp van ongeveer 6.000 inwoners waar de binnenvaart een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Hierdoor zijn de belangrijkste voorzieningen aanwezig. Maasbracht bevindt zich aan de splitsing van de snelwegen A2 en A73, waardoor het perfect bereikbaar is met de auto. Het woonschip ligt op 5 autominuten van de snelweg en je bent zo in Roermond of in het mooie Maastricht. Parkeren kan gratis vlakbij het woonschip.

Door het volgen van het wandelpad ‘Oude Sluis’ kun je heerlijk wandelen over de Maasboulevard langs de restaurants en havens van Maasbracht.

 

K

Indeling

Via een ruime entree kom je binnen in het woonschip. Aan de linkerzijde tref je een ruime woonkamer met veel ramen naar buiten. Op het achterschip is een compact terras.

Rechts van de entree is een ruime keuken met toegang tot de badkamer. Via een gang zijn de 2 slaapkamers bereikbaar. De laatste slaapkamer heeft tevens een overdekt terras.

Vanuit de entree zijn het toilet en een trap omlaag naar een royale berging in het casco van het schip. Hier zijn meerdere kamers gemaakt en is voldoende stahoogte.

 

K

Ligplaatsmogelijkheden

Het woonschip Deo Juvante heeft een lengte van ongeveer 22 meter met een overdraagbare ligplaats van de gemeente Maasgouw. De liggelden zijn op dit moment ongeveer € 1.700 per jaar.

In het bestemmingplan is opgenomen dat het huidige woonschip eventueel vervangen kan worden door een woonschip van maximaal 25 meter. Informeer bij de makelaar over de mogelijkheden. 

K

Techniek

Het casco is als klipperaakschip “Dwaal ik wacht U” gebouwd in 1915 bij de werf Rubertus in Groningen. De huidige eigenaar heeft het schip al ruim 10 jaar in bezit.

De verwarming is via een houtpelletkachel in de woonkamer en warm water via de Daalderop boiler van 50 liter. Er is een moderne Homa rioolpomp aanwezig voor de afvoer naar het gemeenteriool.

Het casco is in 2021 naar de helling geweest voor onderhoud. Op het dak liggen 4 zonnepanelen.

Het schip wordt in de huidige staat aangeboden. 

K

Aanvullende informatie

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.

K

Enkele belangrijke kenmerken

 • ·       Gebouwd in 1915 bij werf Rubertus in Groningen

  ·       Afmetingen circa 21,93 x 4,41 meter

  ·       Woonoppervlakte van ongeveer 65 m2

  ·       Pelletkachel als verwarming

  ·       Daalderop warmwaterboiler van 50 liter

  ·       Homa rioolpomp

  ·       4 zonnepanelen

  ·       Houten kozijnen voorzien van dubbelglas, enkele nog enkelglas

  ·       Kunststof buitenbekleding

  ·       Laatste hellingbeurt oktober 2021

  ·       Liggelden circa € 1700,- per jaar

 •       Nutsaansluitingen: stroom, water en riolering

Het woonschip Deo Juvante met ligplaats in Maasbracht is verkocht