Klipperaak Bellefleur

met ligplaats aan de

Durgerdammerdijk

Is de klipperaak Bellefleur uw droomschip op de droomplek of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wakker worden op steenworpafstand van Amsterdam. Zo vrij als een vogel in het groen met uitzicht op het buiten IJ en op de pittoreske huisjes van Durgerdam, waar ruimte en de geur van vers gemaaid gras nog heel normaal is.

 

De voormalige en geheel gerenoveerde klipperaak De Bellefleur is een pracht van een woonschip met een lengte van bijna 25 meter met veel ruimte, een licht interieur, veel ramen en een ligplaatsvergunning aan de gewilde Durgerdammerdijk, omgeven door het groene recreatiegebied van Amsterdam.

 

K

Omgeving

Domweg gelukkig worden aan je eigen steiger, naast een vlindertuin. Ontbijten op het zonnedek na een bezoekje aan de biologische Landmarkt, op nog geen 10 minuten wandelen. Of een duikje nemen vanaf je zwemtrap in het ruime sop van het IJmeer met op de achtergrond talloze zeilbootjes. Hier heb je elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een vrij vakantiegevoel. Je auto parkeer je gewoon ouderwets aan de dijk, zonder te betalen. Er is ruimte genoeg.

Zowel buiten op het dek als binnen in het schip ben je los van de stad, maar toch in minder dan 10 minuten fietsen in Amsterdam Oost en in 20 minuten fiets je naar hartje Amsterdam.  Zo vrij als een vogel en tegelijkertijd midden in de stad. 

 

K

Indeling

Vanaf de Durgerdammerdijk is er een robuuste steiger waar het schip is afgemeerd in de derde steiger aan de stuurboordzijde.

Via het gangboord bereik je het achterdek waar je binnenkomt in de ruime roef. Hier is een moderne keuken voorzien van een vaatwasser, inductiekookplaat, oven en wasmachineaansluiting. Dit is naast een ideale thuiswerkplek een kook-, geniet- en eetplek met groots uitzicht over het IJ. Onder de roef, in het achteronder, is een compacte slaapkamer gesitueerd met beperkte stahoogte. Ernaast is nog een bergruimte en technische ruimte.

Via een andere trap daal je af in het oude laadruim naar de grote woonkamer met een plafond van bijna 2 meter hoogte en met 3 grote Velux dakramen. Door de klapramen heb je overal een licht gevoel aan boord. Verder naar voren is een ruime slaapkamer met hoog plafond en een eigen badkamer, bestaand uit douche, wastafel en toilet. Hier is tevens een knus vooronder met nog een trap naar buiten om direct vanuit je bed een frisse duik te nemen en om je daarna gelijk af te spoelen. Het geheel voelt erg licht en ruim aan en de totale vloeroppervlakte is ongeveer 93 m2.

 Aan de achterzijde van het schip is, voor de roef, boven op het dak een ruim en uniek houten zonneterras gecreëerd. Je kijkt hier heerlijk uit over het water en naar langsvarende schepen.

 

K

Verbouwing

Het schip De Bellefleur is door de eigenaar in de afgelopen jaren goed onderhouden en in diverse fases aangepakt. Eind 2020 is zelfs de gehele roef vervangen en is een extra tweede slaapkamer met toilet gerealiseerd onder de splinternieuwe keuken.

Door het gehele schip is een nieuwe visgraatvloer gelegd. Tevens geeft de frisse schilderbeurt zowel binnen als op het dek het schip het gevoel helemaal klaar te zijn voor bewoning. Bovendien is het schip vorig jaar op de kant geweest voor de keuring, waarbij de gehele bodem geïnspecteerd is en waar nodig gedubbeld is. Dus ook het onderwaterschip is helemaal in orde.

Verwarming vindt plaats door een houtkachel en diverse zuinige elektrische warmtepanelen. Aangezien de boot niet op het gas is aangesloten, zijn de maandelijkse energiekosten zeer laag. Water voor de douche wordt met een zonnepaneel verwarmd en met maar enkele zonnepanelen erbij zou het schip volledig zelfvoorzienend kunnen zijn. 

Enkele kenmerken:

  • Klipperaak uit 1895
  • Afmetingen circa 25 x 4,90
  • Laatste vlakkeuring 7-7-2021
  • Circa 93 m2 woonoppervlakte
  • Warmwater middels zonnecollector
  • Verwarming middels houtkachel en elektrische warmtepanelen 
  • Liggelden € 1.649,35 (Rijksvastgoedbedrijf 2022)   

Vraagprijs € 525.000,- k.k.

 

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.