Woonark La Rive Gauche met vaste ligplaats in Vreeswijk

In het oude schippersdorp Vreeswijk bieden we deze ruime dubbellaags woonark met ligplaats aan. De woonark biedt een fraai uitzicht op de Koninginnesluis.

Vanuit de vele ramen in de woonkamer heeft u een perfect uitzicht op alle scheepsbewegingen op het Merwedekanaal. Ook vanuit de slaapkamers beneden heeft u een prachtig uitzicht over het water. De ruime woonark van 130 m2 is de laatste jaren helemaal opgeknapt en voldoet aan de huidige isolatie-eisen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze mooie en ruime woonark? Kom dan zeker eens kijken in Vreeswijk.

 

K

Omgeving

Met uitzicht op de Koninginnesluis ligt de woonark La Rive Gauche aan de linkeroever van Vreeswijk. Het oude schippersdorp is voorzien van vele restaurants en gezellige terrassen. Op loopafstand is het winkelcentrum Hoogzandveld voor de dagelijkse boodschappen. Vreeswijk maakt tegenwoordig onderdeel uit van de stad Nieuwegein met alle voorzieningen op fietsafstand. Utrecht is op fietsafstand te bereiken met nog meer voorzieningen.

De centrale ligging van Vreeswijk tussen de snelwegen A2 en A27 zorgt voor een erg goede bereikbaarheid met de auto. Parkeren kan vlak bij de woonark aan de openbare straat. Met het OV is er een directe tram- en busverbinding met het centrum van Nieuwegein, Utrecht en de regio.

Door de ligging in het Merwedekanaal bij de Koninginnesluis is er een directe vaarverbinding met de Lek, maar ook richting Utrecht en de Hollandsche IJssel naar Gouda.

K

Indeling

Via de voordeur komt u binnen in de ruime entree met separaat toilet, badkamer en toegang naar de keuken en ruime woonkamer. Vanuit de woonkamer is het terras via een schuifpui te bereiken. De keuken is voorzien van veel bergruimte en een kookeiland. Door het hoge plafond in de woonkamer en keuken is het erg ruimtelijk en licht. De grote ramen in de woonkamer bieden een prachtig uitzicht op de Koninginnesluis en zijn voorzien van draadloos bedienbare screens.

Via een trap in de keuken is de benedenverdieping bereikbaar met 3 slaapkamers en een werkkamer. Alle kamers zijn voorzien van draai-/kiepramen met een hor en door de ramen is er veel contact met het waterleven.

De tuin biedt veel privacy en het ruime terras van 16,5 x 5 meter geeft veel mogelijkheden. Het terras is degelijk uitgevoerd met Padouk en een frame van Azobe. De schuur is ideaal voor het opslaan van tuinmeubels en fietsen.

K

Techniek

De woonark is in 1991 gebouwd door Spruyt arkenbouw uit Heerenveen. De huidige eigenaar heeft sinds de aankoop in 2001 bijna alles vernieuwd in de woonark. In 2020 is de woning gasvrij gemaakt en is er veel geïnvesteerd in de elektra, zoals meterkast, elektrische CV, doorstroomverwarmer en close-in keukenboiler. De kozijnen en buitenbekleding inclusief dakgootomlijsting zijn tussen 2016 en 2024 vervangen.

Aan de binnenkant is veel aandacht besteed aan het stucwerk, schilderwerk en marmoleum kliklaminaat.

K

Aanvullende informatie

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.

K

Enkele belangrijke kenmerken

 • Betonnen casco uit 1991, gebouwd in Heerenveen
 • Afmetingen van de woonark circa 17 x 4,3 meter
 • Stahoogte boven 2,3 meter, beneden 2,1 meter
 • Woonoppervlakte van ruim 130 m2
 • Keuken voorzien van Bora inductiekookplaat met interne afzuiging, Siemens vaatwasser, magnetron, oven, koel/vries combinatie.
 • Badkamer voorzien van wastafelmeubel, inloopdouche en infraroodverwarming
 • Buitenbekleding in 2023 geplaatst
 • Kunststof aluminium kozijnen voorzien van triple glas (Internorm)
 • Verwarming boven middels elektrische CV ketel Kospel (2021) met vloerverwarming
 • Verwarming beneden middels elektrische convectoren
 • Warmwater middels Bosch doorstroomverwarmer (2021) en keukenboiler 15 liter
 • Meterkast onlangs vernieuwd (2021)
 • Energielabel C
 • Circa 100 m2 terras met Padouk planken en Azobe frame
 • Schuur van 3 x 1,8 meter
 • Buitenbekleding en dakbedekking vernieuwd
 • Liggeld bedraagt € 1.279,45 per jaar (2024/2025)

De woonark La Rive Gauche met vaste ligplaats in Vreeswijk staat te koop voor € 625.000,- k.k.