Woonschip Vrouwe Johanna met ligplaats aan de Durgerdammerdijk

Op het waterwonen kunt u bij uitstek beleven op deze monumentale friese zeetjalk uit 1906 bereikbaar via een privé loopbrug naar de ligplaats aan de Durgerdammerdijk 1008 te Amsterdam.

De zeetjalk is goed onderhouden en vanwege de robuuste vormen met enorme zeeg is dit schip brengt ze ook veel hoogte in de woning. In 2014/2021 is zij goedgekeurd door Register Holland als zeilend pleziervaartuig met 12 betalende gasten. Het certificaat is geldig tot april 2028.

 

K

Omgeving

Aan de overkant van Zeeburg is aan de Durgerdammerdijk nog de rust te vinden, maar het is wel dichtbij de voorzieningen die Amsterdam te bieden heeft. De ligplaats bevindt zich tussen de bekende Landmarkt en het rustieke dorp Durgerdam. Per boot bent u zo in Amsterdam, maar ook zonder bruggen op het IJmeer.

Aan de achterkant kan direct de weilanden in worden gefietst naar Durgerdam en het mooie Waterland. In de directe omgeving liggen diverse schepen met bewoners, die u warm zullen verwelkomen als nieuwe buur.

K

Indeling

De indeling van de Vrouwe Johanna is als volgt, knusse roef met ingang naar het achteronder welke in gebruik is als slaapkamer inclusief douche en wc, doorgang met veel licht naar de ruime woonkamer en open keuken(voorzien van vaatwasser, gasfornuis, oven, koelkast en wasmachine/droger opstelruimte) en openhaard, in de woonkamer is tevens een 2de ingang, gang naar de 2 ruime slaapkamers en een badkamer(voorzien van douche, wc en wastafel).

K

Ligplaats

De ligplaats is voorzien van elektra (220v + 380v), isra punt en riolering. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor het aansluiten van water en glasvezel. De jaarlijkse huur van het rijksvastgoedbedrijf (gemeente Amsterdam) bedraagt € 9,- per m2 per jaar. Het is mogelijk om bij de ligplaats een steiger/dekschuit als onderdeel van de opgang te creëren van max. 80m2. . Gezien de huidige welstandseisen van de gemeente Amsterdam dient er een woonschip zoals de Vrouwe Johanna ligplaats te nemen.

De ligplaatsen aan de Durgerdammerdijk zijn uniek voor Amsterdam en bieden de rust en ruimte maar ook het gemak van de grote stad. De voorbij gaande schepen op het Buiten IJ bieden tevens steeds een wisselend uitzicht.

Als de zeetjalk Vrouwe Johanna niet helemaal uw smaak is het ook mogelijk om uw eigen schip op deze ligplaats af te meren. Wilt u hierover meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op.

K

Aanvullende informatie

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.

K

Techniek

De zeetjalk is goed onderhouden en vanwege de robuuste vormen met enorme zeeg is dit schip brengt ze ook veel hoogte in de woning. In 2014/2021 is zij goedgekeurd door Register Holland als zeilend pleziervaartuig met 12 betalende gasten. Het certificaat is geldig tot april 2028.

Het schip is zeer compleet uitgerust met onder andere een moderne hoofdmotor, generator, stalen mast, elektrische (zwaard) lieren, KSB rioolpomp en diverse airco units door het schip.

K

Enkele belangrijke kenmerken

  • Afmetingen 24,95m x 5m x 1,20m
  • Gestraald, 2 componenten verfsysteem
  • Volvo Penta MD70A, 156PK, Lohmann keerkoppeling
  • Generator, Mitsubishi 4DQ5, Stamford 16KvA (2009)
  • Tractieset 620ah en startaccus (2014)
  • Victron omvormer 3Kw (blok), Victron acculader 24v 50A (2015)
  • CV Intercal Ratioline R4 met warmtepot (2014)
  • Mitsubishi warmtepomp/aircosysteem met 4 wandunits (2012)
  • KSB rioolpomp met walaansluiting (2017)
  • Elektrische ankerlier/maststrijkinstallatie en zwaardlieren

Het woonschip de Vrouwe Johanna staat met ligplaats aan de durgerdammerdijk te koop voor € 590.000,- k.k.