Waterwoning met vaste ligplaats te Amsterdam

In een groene oase ligt deze ruime woonboot met verdieping. Het heeft de mogelijkheid tot de verhuur van één separaat appartement.

De woonboot is op loopafstand gelegen van het centrum van Amsterdam, maar er kan toch geparkeerd worden voor de deur.

Bent u op zoek naar een woonboot met mogelijkheid voor gedeeltelijke verhuur? Kom dan zeker eens kijken op het Zeeburgerpad.

 

K

Omgeving

Op nog geen half uur lopen van het centrum van Amsterdam en Artis ligt deze ruime woonboot. Met de fiets is Amsterdam perfect te verkennen. Bovendien zijn met een bijboot/sloep de grachten te ontdekken. Met de auto is via de Piet Hein tunnel de ring van Amsterdam goed bereikbaar. Parkeren kan betaald voor de woonboot.

Er zijn plannen bekend dat de naastgelegen loopbrug wordt ontmanteld waarmee de woonboot in nog meer privacy komt te liggen.

 

 

K

Indeling

In het midden van de woonboot komt u binnen in de leefkeuken met toegang tot het overdekt terras aan het water. Via een trap komt u boven in de riante woonkamer met veel lichtinval en vrij uitzicht over het water. Naast de keuken is een slaapkamer gecombineerd met badkamer en separaat toilet. Via een interne deur of buitenom komt u in het linker gedeelte van de woonark. Hier is een zitkamer met tweede keuken aan de waterzijde. Via de slaapkamer komt u in de badkamer met afgesloten toiletruimte. Buitenom of binnendoor komt u in het rechter gedeelte van de woonark. Hier is een derde woonkeuken. Via een schuifdeur is aan de waterzijde de slaapkamer te bereiken. De badkamer is separaat te bereiken met een inloopdouche en wastafel.  

Aan de walzijde is een ruim terras met een berging waar je heerlijk in alle rust kunt zitten. 

K

Ruimte links

K

Ruimte midden

K

Ruimte rechts

K

Enkele kenmerken van de woonark

 • Afmetingen woonboot 22,28 x 6,75 meter
 • Bouwjaar 1964 te Diemen
 • 8 jaar geleden is het betonnen casco gecontroleerd, verbeterd en gecoat
 • Opbouw is 5 jaar geleden geplaatst
 • KSB rioolpomp van 2 jaar oud
 • Totale woonoppervlakte is circa 135 m2 met circa 40m2 beschikbaar voor verhuur
 • Keuken midden is voorzien van een gasfornuis, afzuigkap, wasmachine/vaatwasmachineaansluiting en vrijstaande koelkast
 • Keuken rechts is voorzien van een gasfornuis met oven, afzuigkap, wasmachine/vaatwasmachineaansluiting en vrijstaande koelkast
 • Keuken links is voorzien van een gasfornuis, afzuigkap, wasmachine/vaatwasmachineaansluiting en vrijstaande koelkast
 • Overdraagbare ligplaatsvergunning van Amsterdam Oost
 • Een bijboot of sloep mag langszij de woonboot gelegd worden
 • Liggelden € 1.622,60 (2023) voor het hele jaar
 • Energielabel D
 • Verhuurinkomsten gemiddeld  € 1.750 per maand

 

Deze woonboot met diverse mogelijkheden en vaste ligplaats te Amsterdam staat te koop voor              € 950.000,- K.K.

K

Techniek

De woonboot is duurzaam opgebouwd met Keralith buitenbekleding en houten kozijnen voorzien van dubbelglas. Het bitumen dak is 10 jaar geleden vernieuwd en de opbouw in het midden is 5 jaar geleden geplaatst. De rioolpomp van KSB is 2 jaar oud. Er is tevens een moderne meterkast. Verwarming is middels een gas cv ketel.

Het geheel heeft een energielabel D gekregen en is redelijk onderhoudsarm te noemen.

K

Vergunning

Door de gemeente Amsterdam is een ligplaatsvergunning afgegeven voor onbepaalde tijd welke overdraagbaar is naar de nieuwe eigenaar.

De precariobelasting voor de liggelden bedroegen voor 2023 € 1.622,60 voor het gehele jaar.

De verhuur van de ruimte is bij de gemeente Amsterdam geregistreerd.

K

Aanvullende informatie

Over het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting te worden voldaan. Uw notaris kan u hier verder over informeren.

Onze beschrijvingen zijn met de grootste zorg samengesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat u vrij de afmetingen en gegevens te controleren tijdens een bezichtiging.

Steeds meer gemeenten stellen een zelfbewoningsplicht in voor toekomstige eigenaren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of dit voor u als toekomstige eigenaar ook van toepassing is.